top of page

Aktuellt

Ukraina i fokus

Efter att kriget bröt ut i Ukraina förra året har majoriteten av vår verksamhet på HOPE worldwide Sweden varit inriktad på att hjälpa ukrainska flyktingar. Under det gångna året har vi etablerat ett Hjälpcenter i Sundbyberg, där vi erbjuder språkundervisning i svenska och engelska, samt arrangerat olika evenemang riktade för familjer och barn. Varje vecka håller vi vårt hjälpcenter öppet under två dagar, där flyktingar kostnadsfritt kan komma och ta emot kläder, hygienartiklar och fika.


Om du är nyfiken och vill veta mer, eller om du kanske vill hjälpa till, är du välkommen att höra av dig. Vi kan då prata mer och diskutera hur just du skulle kunna bidra och hjälpa till.


Se vår kalender för kommande projekt!

Picnick med familjer
Cykling med Friluftsfrämjandet

Segling med ungdomar, språkkafé. picknick, sport och mer!

Vill du hjälpa till som volontär? 
Vi söker fler volontärer för att stödja vår verksamhet med att integrera ukrainare i det svenska samhället.

Som en organisation är vi beroende av engagerade volontärer för att fortsätta vår viktiga insats. Vi behöver speciellt svensktalande volontärer för att effektivt kommunicera och skapa meningsfulla möten. Tveka inte att höra av dig så kan vi berätta mer om vår verksamhet och hur du skulle kunna bidra.

Mail: info@hopewwsweden.org

Lokal Verksamhet
Genom vårt lokala projekt CARE för Ukrainare hjälper vi flyktingar i Stockholmsområdet. Projektet är idag finansierat av Europeiska socialfonden. Det som startade som ett privat initiativ utanför Migrationsverket på Sturegatan i Sundbyberg i mars 2022 och har nu växt till ett välbesökt hjälpcenter i Solna Business Park. Här får hundratals flyktingar från Ukraina varje vecka hjälp med kläder och hygienartiklar och annat man kan behöva när man befinner sig på flykt. Följ verksamheten på Facebook, Instagram eller via vår hemsida.

CARE-logga.PNG
Anchor 1

© 2023

  Hope Worldwide Sweden | Integritetspolicy

bottom of page